Salát Coleslaw

salat_coleslaw

bez cibulky

1/2 menší hlávky zelí (1/4 větší)
2 větší mrkve
2 mladé cibulky
ZÁLIVKA
3 – 4 lžíce majolky
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce bílý vinný ocet (nebo jablečný ocet)
2 lžičky cukr krupice (nebo med)
1/2 lžičky celerová semínka (nemusí být)
sůl
čerstvě namletý pepř
sůl podle chuti

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

Hlávku zelí očistíme, obereme povadlé listy, rozčtvrtíme, tak, aby listy zelí co nejvíc držely pohromadě. Zelí nakrouháme  na co nejjemnější proužky – WS struhadlo. Nastrouháme mrkev na jemné julien nudličky, – taky WS struhadlo. Jarní cibulky i  s natí nakrájíme na velmi najemno.

salat_coleslaw_a

s cibulkou

Promícháme nakrouhanou zeleninu – zelí, mrkev, cibulku. Smícháme si zálivku a přidáváme postupně do zeleniny podle vlastních představ o salátu Coleslaw. Nemělo by se to ale přehnat, někdy méně je více. Nejlepší je odleželý alespoň dva dny v lednici. Někdo část majonézy nahrazuje zakysanou smetanou, nebo jogurtem. Podle mě to je znát.

0dobre

Autor :  Podle Internetu

 

0tlzpet

saláty

 

Updated: 15.12.2023 — 1:09

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme