1/2 menší hlávky zelí (1/4 větší)
2 větší mrkve
2 mladé cibulky
ZÁLIVKA
3 – 4 lžíce majolky
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce bílý vinný ocet (nebo jablečný ocet)
2 lžičky cukr krupice (nebo med)
1/2 lžičky celerová semínka (nemusí být)
sůl
čerstvě namletý pepř
sůl podle chuti
POSTUP PŘÍPRAVY :
Hlávku zelí očistíme, obereme povadlé listy, rozčtvrtíme, tak, aby listy zelí co nejvíc držely pohromadě. Zelí nakrouháme na co nejjemnější proužky – WS struhadlo. Nastrouháme mrkev na jemné julien nudličky, – taky WS struhadlo. Jarní cibulky i s natí nakrájíme na velmi najemno.
Promícháme nakrouhanou zeleninu – zelí, mrkev, cibulku. Smícháme si zálivku a přidáváme postupně do zeleniny podle vlastních představ o salátu Coleslaw. Nemělo by se to ale přehnat, někdy méně je více. Nejlepší je odleželý alespoň dva dny v lednici. Někdo část majonézy nahrazuje zakysanou smetanou, nebo jogurtem. Podle mě to je znát.
Autor : Podle Internetu