Španělské ptáčky

spa_pta_05potřebný počet plátků hovězího
3 lžíce oleje nebo sádla
2 střední cibule
50 g slaniny

A DÁLE NA KAŽDÝ PTÁČEK
1 vejce na míchanici
plnotučnou hořčici na potření
1/4 – 1/2 vejce natvrdo
1/2 nožičky párku
1/2 kyselé okurky
dílek špeku
plátek anglické slaniny
1/8 – 1/4 střední cibule

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejtěžším úkolem je v tomto případě výběr správného masa. Někdy se dá uvařit skvělý ptáček i z kližky, ale už jsem skončil v případě sázky na jistotu i u roštěné. Důvěra v řezníka je nezastupitelná.
Plátky rovnoměrně rozklepeme, posolíme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na rozpuštěném pokrájeném špeku si uděláme míchaná vajíčka, opepříme a potřeme jednotlivé plátky. Poklademe náplní ( viz obrázky ) a nyní přichází grandiosní akce – smotat španěláky. Přiznám se, že když tuto část mám za sebou, vždycky si hoodně nahlas oddychnu. V poslední době jsem přešel na potravinářský provázek, opravdu to není špatné. Potom už jen na oleji nebo sádle cibuli dozlatova, ze všech stran zprudka opéci ptáčky, aby se maso zatáhlo.
A teď přichází rozhodnutí, zda budou ptáčky s přírodní šťávou ( podle Darinky ), nebo gulášovou ( podle mne ). Hádejte, můžete jednou…..
Jak je vidno podle obrázků, nejraději dělám španěláky v pekáči. Takže teď s nima šup do trouby, troubu na 150 – 180° a tak na tři hodiny, možná i déle podle masa. Hlídat, výpek z boků pekáče vařečkou vracet do omáčky případně podlévat. A pak rýži, nebo houskový knedlík podle chutě.

 

[huge_it_slider id=“25″]

0dobre
Autor: Jan Hlaváček, podle mámy

 

0tlzpet

hovězí a guláše

 

 

 

 

 

 

 

 

Updated: 24.7.2018 — 0:07

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme