Telecí filé Orlov

4 řízky z telecí kýty
300 g těstovin ( fettucine, špagety, makarony )
150g žampiónů
60g šunky
půlku malé cibule,
sýrová omáčka Mornay
30 g strouhaného parmezanu na posypání

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a necháme okapat. Na části másla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a žampióny, promícháme je s větší částí omáčky, s těstovinami, drobně pokrájenou šunkou a vše vložíme do zapékací misky. Řízky po obvodu nařízneme na několika místech, naklepeme, osolíme, opečeme po obou stranách na oleji a položíme na těstoviny. Vše přelijeme zbylou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. Ihned podáváme.

V případě nouze můžeme zkusit uvařit i vepřové Orlov, i krůtí Orlov, ale jistě to nebude ono !

0dobre


Autor :  Jan Hlaváček, s použitím Internetu a vzpomínek na bar Jizera

 

0tlzpet

Vepřové a telecí

Updated: 1.3.2017 — 17:32

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme