4 řízky z telecí kýty
300 g těstovin ( fettucine, špagety, makarony )
150g žampiónů
60g šunky
půlku malé cibule,
sýrová omáčka Mornay
30 g strouhaného parmezanu na posypání
POSTUP PŘÍPRAVY:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a necháme okapat. Na části másla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a žampióny, promícháme je s větší částí omáčky, s těstovinami, drobně pokrájenou šunkou a vše vložíme do zapékací misky. Řízky po obvodu nařízneme na několika místech, naklepeme, osolíme, opečeme po obou stranách na oleji a položíme na těstoviny. Vše přelijeme zbylou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. Ihned podáváme.
V případě nouze můžeme zkusit uvařit i vepřové Orlov, i krůtí Orlov, ale jistě to nebude ono !
Autor : Jan Hlaváček, s použitím Internetu a vzpomínek na bar Jizera