Bramborový guláš neboli buřtguláš II

burt_gulas_II8 ‑ 10 brambor
2 cibule
4 lžíce tuku nebo vyškvařená slanina
200 gramů kysané smetany nebo jogurtu
2-3 lžíce hladké mouky, nebo suchá jíška
4 buřty, nebo 25 dkg měkkého salámu
kmín, paprika sladká i pálivá, pepř, majoránka
vegeta, sůl

 

POPIS PŘÍPRAVY:

Na 3 lžících oleje, nebo tuku ze slaniny osmažit nadrobno nakrájenou cibuli do zlaté barvy, přidat na kostičky nakrájené brambory, krátce opéct. Zalít vývarem nebo bujonem aby byly částečně ponořené. Přidat kmín a dusit do měkka. Zatím na pánvičce na části tuku a slanině opéct na kostky nakrájený salám nebo párky, když je osmaženo a staženo z ohně, přidá se paprika a pepř. Do brambor se přidá ve smetaně nebo jogurtu rozmíchaná mouka, zahustí se tím a vmíchá se opečený opaprikovaný salám. Pak ještě dochutit, přidat majoránku, podle chuti sůl nebo vegetu. Guláš se dává do hlubokého talíře a jí se s chlebem. Na zapití je dobré pivo – v Americe třeba nealkoholové. Nedoporučuje se zapíjet mlékem nebo limonádou… Nebo se může dělat obráceně, že se na tuku nebo slanině a cibulce osmaží salám, přidá se paprika a koření, přidají se brambory a zalije se bujonem až jsou brambory skoro ponořené ( 1-2 prsty pod vrch brambor). Nechá se vařit až jsou brambory měkké a trochu se rozvářejí. Pak se jen zasype suchou jíškou a dokoření … a je hotovo.

0dobre
Autor : Helena Procházková

 

0tlzpet

Hovězí, guláše

Updated: 15.5.2017 — 14:40

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme