Uzený jazyk s česnekovou omáčkou

jazyk_s_omackouuzený jazyk
2 lžíce tuku (sádla, oleje )
2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
1 – 2 stroužky česneku

 

POPIS PŘÍPRAVY : 

    Jazyk uvaříme v dostatečném množství vody. Uvaření nejlépe poznáme píchnutím do špičky jazyka. Pak ho na chvíli ponoříme do studené vody a oloupeme. Někdy je to práce dost otravná. Pak uděláme bledou jíšku, zalijeme částí vývaru smíchaného s mlékem, rozšleháme metlou do hladka. Přidáme utřený česnek a za občasného míchání provaříme asi 20 minut.

Nejlepší přílohou jsou podle mne dobré bramborové knedlíky nebo šišky.

0dobre

 

Autor : Jan Hlaváček, se vzpomínkou na paní Vančurovou

 

0tlzpet

droby

Updated: 15.5.2017 — 14:38

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme