Játra ve slaninové košilce a těstíčku

150 – 200 g jater na osobu
mohou být telecí, krůtí nebo i kuřecí
přiměřeně plátků anglické slaniny na dlouho krájené
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
mléko
50 g plátkových mandlí
1/2 lžičky prášku do pečiva
olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY :

  Játra odblaníme a pokrájíme  na kousky asi 2 x 2 cm. Spaříme velmi krátce ve vařící vodě. Z mouky, vejce ,mléka a prášku do pečiva uděláme středně husté těstíčko. Polovinu mandlí nasekáme úplně najemno a pak všechny mandle vmícháme do těstíčka. Těstíčko trochu osolíme. Kousky jater obalíme plátkem slaniny, spíchneme párátkem a namočíme do těstíčka. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje nebo fritéze. Po osmažení kroutivým pohybem vytáhneme párátko a necháme okapat přebytečný tuk na ubrousku. Je možné podávat s přílohou – brambory, bramborová kaše apod. Nebo je přidáváme jako nugety k zeleninovému salátu.

0dobre

 

Autor:  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Droby

Updated: 2.3.2017 — 21:12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme