500 g jater
125g másla
5 vajec
250 ml mléka
2 vejce natvrdo
1-2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
250 g majonézy
POPIS PŘÍPRAVY :
Játra dáme do druhého dne vylouhovat ve studené vodě, pak je odblaníme a pomeleme nebo rozšleháme na kaši,zašleháme změklé máslo, vmícháme mouku, mléko a vajíčka, osolíme a opepříme. Vznikne řídká hmota (asi jako na palačinky), ze které na pánvi opečeme z obou stran placky. Ty pak dáme na sebe, mezi ně natřeme majonézu, Tu dáme i na povrch poslední placky a posypeme ji sekaným nebo strouhaným vejcem natvrdo. Měly by vzniknout celkem 3 dorty. Dáme je vychladit alespoň na 2 hodiny, nakrájíme na klíny, které podáváme na salátových listech, ozdobíme zeleninou (rajčata, papriky apod.) a dáme k tomu bílé pečivo.
Autor : podle P.Novotného