Játrový dort podle P. Novotného

jatrovy_dort

Ilustrační obr.

500 g jater
125g másla
5 vajec
250 ml mléka
2 vejce natvrdo
1-2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
250 g majonézy

POPIS PŘÍPRAVY :

Játra dáme do druhého dne vylouhovat ve studené vodě, pak je odblaníme a pomeleme nebo rozšleháme na kaši,zašleháme změklé máslo, vmícháme mouku, mléko a vajíčka, osolíme a opepříme. Vznikne řídká hmota (asi jako na palačinky), ze které na pánvi opečeme z obou stran placky. Ty pak dáme na sebe, mezi ně natřeme majonézu, Tu dáme i na povrch poslední placky a posypeme ji sekaným nebo strouhaným vejcem natvrdo. Měly by vzniknout celkem 3 dorty. Dáme je vychladit alespoň na 2 hodiny, nakrájíme na klíny, které podáváme na salátových listech, ozdobíme zeleninou (rajčata, papriky apod.) a dáme k tomu bílé pečivo.

0zapsano

 

Autor :  podle P.Novotného

 

0tlzpet

Droby

Updated: 2.3.2017 — 21:15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme