500 g vepřového
2 vejce
1/2 koflíka sladké smetany
strouhanka
citronová kůra
nové koření
hřebíček
zelná hlávka
POPIS PŘÍPRAVY :
Usekej drobně maso, dej na mísu, vraz do toho vejce, přilej 1/2 koflíka sladké smetany a dej k tomu strouhané žemličky tolik, mnoho-li jest zapotřebí, aby to dobře pohromadě drželo. Dej k tomu citronové kůry, nové koření, hřebíček a dobře to osol. Nech napolovic uvařit zelnou hlávku, rozebeř lístky a zaobal do nich tolik té sekaniny, co se do každého vejde, pak je nitkou pěkně ovaž aby se nerozvinuly a nech je v rozpáleném másle vysmažit; potom odvaž nitky, narovnej to do kastrolku, polej to sladkou smetanou a nech to v troubě vypéci. Pak to nes na stúl buď tak s kastrolkem nebo na míse.
Autor : M.D. Rettigová