Zelné závitky (Španělské ptáčky)

500 g vepřového
2 vejce
1/2 koflíka sladké smetany
strouhanka
citronová kůra
nové koření
hřebíček
zelná hlávka

 

POPIS PŘÍPRAVY :

Usekej drobně maso, dej na mísu, vraz do toho vejce, přilej 1/2 koflíka sladké smetany a dej k tomu strouhané žemličky tolik, mnoho-li jest zapotřebí, aby to dobře pohromadě drželo. Dej k tomu citronové kůry, nové koření, hřebíček a dobře to osol. Nech napolovic uvařit zelnou hlávku, rozebeř lístky a zaobal do nich tolik té sekaniny, co se do každého vejde, pak je nitkou pěkně ovaž aby se nerozvinuly a nech je v rozpáleném másle vysmažit; potom odvaž nitky, narovnej to do kastrolku, polej to sladkou smetanou a nech to v troubě vypéci. Pak to nes na stúl buď tak s kastrolkem nebo na míse.

0zapsano

 

Autor :  M.D. Rettigová

 

0tlzpet

Mleté maso

Updated: 3.3.2017 — 1:23

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme