klobouky bedel
olej, ale lépe husí sádlo
kmín
sůl
POSTUP PŘÍPRAVY :
Pro úpravu jsou nejvhodnější již plně vyvinuté klobouky bedel, a to proto, že ideálně kopírují placku pomyslné pánve bez jakýchkoli úprav…Bedlám zkrátíme třeně na minimum. Klobouky převrátíme lupeny navrch a případně mírným násilím upravíme tak, aby kopírovaly již zmíněnou pomyslnou rovinu pánve. Posolíme, pokmínujeme a smažíme na mírném plameni na oleji. Klobouky během smažení mírně zavadnou a kmín se tak uchytí na lupenech. Po mírném zahnědnutí lícové strany klobouků tyto v oleji osmažíme i ze strany lupenů a to do mírně růžové barvy. Dohotovené klobouky odstavíme na chvíli nastojato na okraj horké pánve, aby přebytečný olej odkapal. Houba takto upravená má výraznou chuť po tučné huse. Slabším náturám doporučuji olej z klobouků vymačkat např. mezi dvěma vidličkami.
[huge_it_slider id=“26″]
Autor : Habana z Labužníka