Velikonoční nádivka – hlavička

hlavicka20 oschlých housek
10 vajec
vývar ze 3 kostek silného slepičího bujonu
vývar z uzeného – dohromady 2 l
400 g uzeného bůčku
200 g lahůdkových vídeňských párků
300 g uzené krkovice
2 šálky posekaných a spařených kopřiv
2 šálky posekané petrželové natě
30 listů nasekaného koriandru
1/2 l mléka
100 g másla
2 x na špičku nože muškátového květu

POPIS PŘÍPRAVY :

Housky nakrájíme na kostičky a necháme ještě trochu oschnout. V páře předvaříme 15 minut krkovičku, pokrájenou na 1 cm silné plátky. Vodu z vaření přidáme k připravenému slepičímu bujónu. Tučnější část bůčku vyškvaříme, vypečený tuk uschováme. Oschlé housky přeléváme postupně po částech vývarem a mlékem s rozpuštěným máslem a zašlehanými žloutky, okořeněným muškátovým květem. Necháme vždy na chvilku odležet, pak zapracováváme. Pak přidáme nakrájené maso, párky krájené na půlkolečka, zelené ( kopřivy, petržel, koriandr ). Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z  bílků, nejlépe překládáním. Formu ( velmi se osvědčila silikonová ) vymažeme částí tuku vyškvařenýého z tučného z uzeného bůčku, naplníme připravenou hmotou nádivky a na závěr povrch polejeme zbytkem vyškvařeného tuku. Pečeme ? ……

0dobre

Autor :  Helena Procházková

0tlzpet

Pečivo slané

 

Updated: 24.3.2017 — 0:28

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme