Hanácký salát

salat_hanacky

foto hradský

1/4 – 1/2 hlávky červeného zelí
1/4 lžičky soli
1 lžičku cukru
1lžíci octa
1 střední cibule
3 sterilované okurky
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Hanácký salát z čerstvého zelí zahájíme nastrouháním červeného zelí na drobné kousky. Vhodíme jej do vroucí vody a povaříme asi 5 minut. Pak jej zcedíme a necháme okapat. Přidáme ocet, sůl a cukr a promícháme. Necháme trochu vychladnout. Přidáme velmi nadrobno pokrájenou cibuli, okurky nejlépe nastrouhané. Přidáme zakysanou smetanu, majonézu a promícháme. Zbývá pouze mírně doladit octem, solí a podobně.

Hanácký salát ze sterilovaného zelí

1 sklenice červeného sterilovaného zelí
100 až 150 g tvrdého sýra
1 cibule
2 až 3 natvrdo uvařená vejce na ozdobení
3 lžíce majonézy
2 až 3 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
citronová šťáva, mletý pepř, sůl

0zapsano

Autor : podle internetu

0tlzpet

saláty

 

Updated: 4.5.2017 — 0:45

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme