Mozeček smažený

300 g vepřový mozeček
sůl
mouka hladká
vejce
strouhanka
olej

 

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý mozeček opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z mozečku odstraníme žilkování. Jde to jednoduše – žilky vezmeme na straně a opatrně zvedáme(je to taková síťka žilek) a sundáme z mozečku aby zůstal čistý.
  2. Poté mozeček osolíme a obalíme v klasickém trojobalu – mouka, vejce, strouhanka.
  3. Vložíme do horkého oleje (ne rozpáleného), olej musí po ponoření řízečku bublat, ale nesmí ho hned opéct. Smažíme z obou stran asi 3-4 min. Řízečky mají být osmažené do zlatova a po rozkrojení má být mozeček tuhý, ne mazlavý. Podáváme s vař. bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem, nebo čerstvým chlebem. My si k tomu ještě smažíme cibulové kroužky, moc nám to dohromady chutná.

Poznámka

Vím že to není žádný extra recept,ale chtěla jsem ukázat že mozeček nemusí být něco nad čím v obchodě ohrneme nos a vyhneme se mu obloukem-z větší části jen proto že nevíme jak ho upravit.A taky jsem chtěla přidat další (mozečkový) jednoduchý recept na rychlé a dobré jídlo.

Autor: mirča75

Droby

 

Updated: 11.4.2020 — 20:20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme