6 menších kuřecích nebo krůtích prsních řízků
200-250 g bílého jogurtu
3 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
šťáva z 1/2 citronu
2 snítky rozmarýnu
2 sáčky chipsů(brambůrků) příchuť podle nálady
POSTUP :
Nejprve si připravte marinádu. Bílý jogurt smíchejte s prolisovanými stroužky česneku a posekaným rozmarýnem. Kuřecí plátky omyjte, zlehka vysušte a naložte do marinády. Marinujte alespoň 2 hodiny. Chipsy rozdrťte na malé kousky a vsypte do mísy. Kuřecí plátky postupně vyndávejte z marinády, tu nestírejte, nechejte jen lehce okapat a obalte v rozdrcených chipsech. Ty řádně přitlačte rukou. Takto připravené plátky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě podle velikosti řízků cca 30 minut na 180 °C. Podávejte s bramborovou kaší či jen tak odlehčeně s jakýmkoliv salátem.
„Zdravé nebo nezdravé“? Těžko říct. Rozhodně ale výborné. Chipsy zdravé nejsou, ale na druhou stranu jsou tyto „řízky“ zdravě pečené v troubě. Dalším bonusem je snadná a rychlá příprava. A co víc, pokaždé můžete mít jiné. Stačí pouze vyměnit koření v marinádě a příchuť chipsů. Tak co, už je Vám také jasné, že přimhouříte oko nad chipsy a kuřecí plátky vyzkoušíte? Rozmarýn přidaný do marinády můžete směle vyměnit za jiné, Vámi vybrané a oblíbené koření, nebo nechat marinádu jen s česnekem. Stejně tak můžete zaměnit příchuť chipsů. Do marinády přidejte mletou červenou papriku a obalte v paprikových chipsech, to má něco do sebe.
podle Jak Tak