Salát z čínského (pekingského) zelí

1 menší nebo půlku většího čínského zelíí
hrstka čínských hub me-er (Jidášovo ucho)
lžíce olivového oleje
4-5 stroužků česneku
několik pálivých papriček
1 červenou papriku, nejlépe kapii
2 lžíce sojové omáčky

POPIS PŘÍPRAVY :

Houby dáme vařit asi na 15 minut. Čínské zelí rozebereme na jednotlivé listy. Vykrájíme si z nich pouze dužnatou část a tu pokrájíme přibližně na čtverce 2 – 3 cm. ( Zbytek použijeme v jiných salátech. ) Pak dáme vařit na 1 – 2 minuty do vroucí osolené vody. Mělo by právě začínat být “ skelnaté „. Přecedíme a můžeme zchladit studenou vodou.  Na pánvi na oleji opékáme na plátky pokrájený česnek a pálivé papričky. Když začne česnek zlátnout, obojí vyjmeme. Do pánve dáme na úzké proužky pokrájenou papriku a restujeme do částečného změknutí. Houby scedíme, odřízneme vnitřní “ nohy “ a  pokrájíme na úzké proužky. Přidáme k paprikám, přidáme i čínské zelí. Krátce společně podusíme a přendáme do mísy. Zalijeme sojovou omáčkou a během chladnutí promícháváme. Velice dobrá příloha k jídlům čínské kuchyně, například ke grilovaným křidýlkům “ Teryiaki “ .

 

Saláty

 

Updated: 28.3.2023 — 23:46

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme