asi dvoje krůtí játra ( cca 250 g )
4 plátky toustového chleba
1 jablko
plátkový sýr
2 lžíce oleje
máslo
1 lžička cukru
0,5 lžičky mleté skořice
POSTUP PŘÍPRAVY :
Krůtí játra nakrájíme na plátky 4-5 mm. Na oleji opékáme, ale ne příliš, aby neztvrdla. Na jiné pánvi současně opékáme zprudka na lžíci oleje na kolečka 5 – 10 mm nakrájené jablko. Mezitím v opékači toustovači opečeme do zlatova toustový chléb. Tousty pomázneme změklým máslem, obzvlášť okraje toustů, aby se při zapékání nepřipálily. Tousty poklademe opečenými játry, lehce posolíme, případně popepříme. Na ně dáme opečená jablka, velmi lehce pocukrujeme a posypeme špetkou skořice. Pak pokryjeme plátky sýra, raději tučnějšího ( lépe se roztéká ) a dáme zapéci, dokud se sýr neroztaví.
Autor: Jan Hlaváček