špagety množtví podle bábovkové formy
boloňská omáčka na špagety
strouhaný parmezán
POSTUP PŘÍPRAVY :
Možství se v tomto případě nedá přesně určit, opravdu hodně záleží na velikosti bábovkové formy. Nejdříve uvaříme omáčku podle předpisu na Boloňské špagety. Když se už blížíme ke konci vaření, tak uvaříme špagety, hodně al-dente, budou se ještě zapékat! V míse prohazujeme špagety s částí omáčky, aby se právě obalily dočervena. Zbývající část omáčky si necháme na vrstvení. Do vymazané a vysypané bábovkové formy dáváme vrstvu špaget, vrstvu omáčky a zasypeme sýrem. Poslední vrstva by měl být sýr.
Občas dělám taky variantu s bazalkovým pestem a sušenými rajčaty, barva krásně zelená. Špagety opět prohodím s částí pesta. Vrstvím špagety, pomáznu pestem, rozhodím pokrájená sušená rajčata a posypu sýrem. Poslední vrstva by měl být opět sýr.
Někdo po chvíli pečení poleje ještě vejíčkem smíchaným se sýrem.
Když cokoli z ingrediencí zbude, vždy se nějak dá upotřebit a sníst. 🙂
[huge_it_slider id=“37″]
Autor : Jan Hlaváček s inspirací