Bedly á-la-husa

bedla_a_la_husa_cklobouky bedel
olej, ale lépe husí sádlo
kmín
sůl

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

Pro úpravu jsou nejvhodnější již plně vyvinuté klobouky bedel, a to proto, že ideálně kopírují placku pomyslné pánve bez jakýchkoli úprav…Bedlám zkrátíme třeně na minimum. Klobouky převrátíme lupeny navrch a případně mírným násilím upravíme tak, aby kopírovaly již zmíněnou pomyslnou rovinu pánve. Posolíme, pokmínujeme a smažíme na mírném plameni na oleji. Klobouky během smažení mírně zavadnou a kmín se tak uchytí na lupenech. Po mírném zahnědnutí lícové strany klobouků tyto v oleji osmažíme i ze strany lupenů a to do mírně růžové barvy. Dohotovené klobouky odstavíme na chvíli nastojato na okraj horké pánve, aby přebytečný olej odkapal. Houba takto upravená má výraznou chuť po tučné huse. Slabším náturám doporučuji olej z klobouků vymačkat např. mezi dvěma vidličkami.

[huge_it_slider id=“26″]

0dobre

 

Autor : Habana z Labužníka

0tlzpet

houby

 

 

Updated: 3.9.2016 — 0:32

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme