Bramborová roláda

bramborova_roladabramborové těsto
2 + 2 lžíce másla
30 g strouhanky

400 g uzeného masa

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 

Uzené maso uvaříme a najemno pokrájíme až posekáme. Připravíme si bramborové těsto oblíbeným způsobem. Může být nakonec i z prášku. Na pracovní plochu dáme potravinářskou folii a na ní vyválíme plát z poloviny těsta, asi 5 – 7 mm silný. Posypeme na polovině másla opraženou strouhankou. Poklademe uzeným masem a pomocí folie zabalíme. Rozbalíme folii a před opětovým zabalením potřeme rozpuštěným máslem. Folii pak na koncích zavážeme na uzel. Tento postup ještě jednou opakujeme a máme rolády dvě! Dáme vařit do páry, asi na 30 minut, v polovině obrátit. A pak už jen dobré dušené zelí, ozdobit zlatavou cibulkou.

0dobre

 

Autor : podle M.Sandtnerové a J.Chmelíkové

 

0tlzpet

jídla z brambor

Updated: 31.3.2017 — 17:27

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme