Brambory ošperkované s uzeninou

750 g drobných brambor
2 střední cibule
2 lžíce sádla
300 g uzeniny na kostky, půlkolečka  (párků)

POSTUP : 

Cibuli pokrájíme na středně hrubo, množstvím nešetříme. Na sádle zpěníme do zlatých okrajů cibuli. Mezitím pokrájíme uzeninu na přiměřené kostky přidáme k hotové cibuli. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, Protlačíme nejlépe salátovou mřížkou. Když se uzenina v cibuli trochu opeče, přidáme brambory. S citem prohříváme a prohazujeme.

Toto jídlo patří opravdu k rodinným pokladům a někteří členové rodiny dodnes vzpomínají se slzou v oku.

Autor : Jiří Procházka

 

Jídla z brambor

Updated: 18.1.2021 — 9:10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme