Brambory šťouchané I

stouchane_bramborybrambory podle hladu, typu C
přiměřeně cibule
tuk

POPIS PŘÍPRAVY :

Dáme vařit oloupané brambory běžným způsobem. Mezitím dáme smažit nadrobno rovnoměrně pokrájenou cibuli, množství se nebojte. Ale každý koneckonců podle chuti. Tuk se dá volit různý – olej, sádlo, máslo ( nejlépe přepuštěné ), podle toho k čemu brambory budou přílohou. Cibuli za častého (!)  míchání osmažte do zlatova, vsypte scezené brambory a nahrubo rozšťouchejte. Nemáte-li k dispozici brambory typu C, po scezení několikrát hrncem prudce „trhněte“ nahoru a dolu, brambory „zmouční“ .

 

[huge_it_slider id=“14″]

0dobre

 

Autor:  Jan Hlaváček

0tlzpet

jídla z brambor

Updated: 6.3.2017 — 2:06

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme