Brusinková omáčka k paštikám

omacka_brusinkova

foto E.Bauer

4 lžíce zavařených brusinek
1 lžíce sušených brusinek
2 lžíce javorového sirupu
šťáva z jednoho citronu
1 dl portského
1-2 lžičky solamylu 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Předem namočíme sušené brusinky do portského. Zahříváme zavařené brusinky (kompot, marmeládu), přidáme javorový sirup. 3-4 minuty povaříme. Přidáme brusinky z portského, ještě chvíli vaříme. V portském rozmícháme solamyl a vlijeme do po částech do brusinek. Okyselíme citronem a povaříme už jen krátce. Necháme vychladnout.

 

Jednou se nám podařilo narazit v listopadu před sv,Martinem na čerstvé  brusinky. Upravili  jsme proto recept.

1 lžíce přepuštěného másla
2 lžíce třtinového cukru
200 g čerstvých brusinek
150 ml portského
2 lžíce datlového sirupu (je-li)
2 lžíce javorového sirupu
2 lžičky zavařených brusinek
1 dl portského 

POSTUP:

V másle necháme zkaramelizovat cukr. Pak přidáme čerstvé rozpůlené brusinky a rozvaříme. Dáme portské, datlový a javorový sirup a zavařené brusinky.Pak dotáhneme na správnou konzistenci. Čerstvé brusinky jsou docela kyselé, většinou není nutno přidávat citron. Necháme trochu vychladnout a můžeme podávat k foie grass. 🙂

0dobre

 

Autor : Darina & Jan Hlaváčkovi

 

0tlzpet

omáčky a šalše

Updated: 13.11.2023 — 7:29

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme