4 lžíce zavařených brusinek
1 lžíce sušených brusinek
2 lžíce javorového sirupu
šťáva z jednoho citronu
1 dl portského
1-2 lžičky solamylu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Předem namočíme sušené brusinky do portského. Zahříváme zavařené brusinky (kompot, marmeládu), přidáme javorový sirup. 3-4 minuty povaříme. Přidáme brusinky z portského, ještě chvíli vaříme. V portském rozmícháme solamyl a vlijeme do po částech do brusinek. Okyselíme citronem a povaříme už jen krátce. Necháme vychladnout.
Jednou se nám podařilo narazit v listopadu před sv,Martinem na čerstvé brusinky. Upravili jsme proto recept.
1 lžíce přepuštěného másla
2 lžíce třtinového cukru
200 g čerstvých brusinek
150 ml portského
2 lžíce datlového sirupu (je-li)
2 lžíce javorového sirupu
2 lžičky zavařených brusinek
1 dl portského
POSTUP:
V másle necháme zkaramelizovat cukr. Pak přidáme čerstvé rozpůlené brusinky a rozvaříme. Dáme portské, datlový a javorový sirup a zavařené brusinky.Pak dotáhneme na správnou konzistenci. Čerstvé brusinky jsou docela kyselé, většinou není nutno přidávat citron. Necháme trochu vychladnout a můžeme podávat k foie grass. 🙂
Autor : Darina & Jan Hlaváčkovi