Brynzová polévka II

4-5 středně velkých brambor
1 cibule
2 kostky houbového bujónu
1 lžička drceného kmínu
houbové koření
100 – 200 g brynzy
100 – 200 g zakysané smetany
1 – 3 lžíce hladké mouky
mléko dle potřeby
50 – 150 g slaniny (podle chuti )
100 – 200 g čerstvých hub, nebo přiměřeně sušených
2 lžičky sladké papriky
sůl velmi opatrně !

POSTUP PŘÍPRAVY:

Brambory pokrájíme na střední kostky, cibuli nastrouháme na jemno a s kmínem a houbovým kořením dáme vařit do vody. Když voda začne vřít přidáme houbový bujón. Jsou-li brambory měkké stáhneme z ohně . V misce rozmačkáme vidličkou brynzu a rozmícháme metlou dohladka se smetanou. Přidáme mouku a opět metlou rozšleháme. Přilijeme sběračku polévky a opět rozšleháme. Tento postup zabezpečí, že po přidání do polévky se neudělají žmolky. Pak podle potřeby upravíme hustotu polévky mlékem s případně rozmíchanou s moukou. Mezitím opečeme slaninu na pánvičce dokřupava, přidáme papriku, necháme rozvonět apak přidáme pokrájené houby a podusíme. Po změknutí hub vše přidáme do polévky.
0dobre
Autor:  Jan Hlaváček s použitím různých zdrojů

0tlzpet

polévky, zavářky

Updated: 23.6.2016 — 9:56

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme