Bůček pečený pomalu

bucek_peceny1 kg pěkně prorostlého bůčku
1 lžička kmínu
1 menší cibule
sůl, pepř

POSTUP:

Pěkně očistíme kůži na bůčku, aby na ní nezůstal ani chloupek. Do pekáčku dáme cca 100ml vody a maso dáme kůží dolů (do vody).  Vrchní část osolíme, opepříme a lehce okmínujeme. Dáme péct zakryté do trouby na 100 – 120 celsiusů cca hodinku.  Poté maso otočíme. Kůže nám pěkně změkla a snadno jí prokrájíme na čtverečky.  Kůži osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme.  Přidáme nakrájenou cibulku, zakryjeme a pečeme stále na stejnou teplotu další 4 hodiny. Poté zvýšíme teplotu na 200 celsiusů a pečeme odklopené kůží nahoru dalších 30 -60 minut podle toho jak moc máme rádi vypečenou kůžičku.

 

Autor + foto: Maty (Martin Motrinec)

0tlzpet

Vepřové a telecí

 

 

Updated: 19.1.2024 — 22:00

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme