1 kg pěkně prorostlého bůčku
1 lžička kmínu
1 menší cibule
sůl, pepř
POSTUP:
Pěkně očistíme kůži na bůčku, aby na ní nezůstal ani chloupek. Do pekáčku dáme cca 100ml vody a maso dáme kůží dolů (do vody). Vrchní část osolíme, opepříme a lehce okmínujeme. Dáme péct zakryté do trouby na 100 – 120 celsiusů cca hodinku. Poté maso otočíme. Kůže nám pěkně změkla a snadno jí prokrájíme na čtverečky. Kůži osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, zakryjeme a pečeme stále na stejnou teplotu další 4 hodiny. Poté zvýšíme teplotu na 200 celsiusů a pečeme odklopené kůží nahoru dalších 30 -60 minut podle toho jak moc máme rádi vypečenou kůžičku.
Autor + foto: Maty (Martin Motrinec)