300 g bůčku
100 g jemné uzeniny (libový párek)
4 zelené papriky
50 g cibule
2 rajčata
100 ml mléka
2 vejce
40 g škrobové moučky
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička drceného kmínu
POSTUP :
Začněte tím, že vše pomelete v mlýnku na maso. Směs lehce osolte, opřete a zasypte asi 1 lžičkou drceného kmínu. Ve 100 mililitrech mléka rozmíchejte 2 celá vejce a 40 gramů škrobové moučky. Mléko pak společně se 2 lžícemi plnotučné hořčice vmíchejte do masa. Následně dejte maso odpočívat asi na jednu hodinu do chladničky. Z něj vytvořte váleček a ten poctivě obalte alobalem tak, aby při pečení nemohla vytékat šťáva.
Základem pečení bůčku je vysoká teplota
Nakonec mletý bůček položte do hlubšího plechu, lehce jej podlijte vodou a pečte ve velmi vyhřáté troubě, tedy zhruba na 210 °C, asi 40 minut. Po 40 minutách troubu vypněte, ale maso v ní nechte ještě dalších 10 minut dopéct. Z masa sundejte alobal, bůček posypte nasekanou petrželkou a můžete podávat. Ideálně s chlebem, čerstvým pečivem a dobrým zeleninovým salátkem.