Bylinková bageta

bylinkova_bagetabageta, nebo jiné vhodné pečivo
bylinkové máslo

POPIS PŘÍPRAVY : 

Bagetu nakrájíme šikmým řezem jako na chlebíčky, ale pozor nedořízneme ! Potom opatrně pootevřeme a obě strany zářezu namažeme bylinkovým máslem. Pečeme v troubě na 200°C, případně pod rozpáleným grilem.

BYLINKOVÉ MÁSLO :

Změklé máslo utřeme se směsí nasekaných bylinek bazalky, oregána, estragonu, petrželky, tymiánu apod.) případně dochutíme citronovou šťávou, sekaným kapary, nakládanými cibulkami, houbami. Dosolíme, opepříme. Já rád i trochu utřeného česneku. Nebo v jiné variaci ochutit podobným způsobem česnekem, sardelovou pastou.

Pro další použití z másla uděláme váleček, který zabalený v alobalu nebo folii necháme v lednici ztuhnout. Pro delší skladování i v mrazáku. Pro další použití pouze odkrajujeme potřebné množství.

0dobre

 

Autor:  Jan Hlaváček s použitím různých pramenů

 

0tlzpet

přílohy

 

Updated: 8.3.2017 — 0:35

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme