Fazolky zabalené ve slanině

čerstvé zelené fazolky
(mohou být i světlé)
plátky anglické slaniny
(nemusí být ta pravá )

 

POSTUP:

 

Naprosto bezpodmínečně je nutné fazolky před dalším vařením blanšírovat tzn. je uvařit do poloměkka a zároveň křupava a pak co nejrychleji zchladit. V co největší nádobě plné studené vody, odborníci dokonce přidávají led! Žádné dlouhé vaření! Zelené se vám odmění krásnou barvou a žluté alespoň konzistencí!
Pak rozdělíme do svazečků a zabalíme do anglické slaniny. Když to vyjde tak poslední závit  slaniny pokládám směrem dolů, jinak si pomůžu párátkem, které potom vyndám. Nejjednodušší přípravou je pečení v troubě o něco kratší dobu než současná příprava předsmažených hranolek.

podle internetu Jan Hlaváček

Zelenina

Updated: 23.7.2023 — 0:14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme