Frankfurtská polévka

frankfurtska1 střední cibule
1 – 2 lžíce tuku, nejlépe sádla
2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
1 lžíce vařeného morku (zmrzlého)

3 – 4 střední brambory
1 stroužek česneku
frankfurtské ( i vídeňské)  párky podle chuti
1/2 lžičky majoránky
50 – 100 ml mléka
pálivá paprika podle chuti

POPIS PŘÍPRAVY :

Na tuku necháme dozlatova osmažit cibulku. Přidáme nadrobno nakrájený zmrzlý, nebo rozmačkaný nezmrzlý morek. Ztlumíme oheň, přidáme papriku, kmín a necháme krátce jen rozvonět, pak přidáme mouku. Mouku krátce osmahneme, jako jíšku a zalijeme vývarem ( v případě nouze možno nahradit vývarem z kostky ). Vaříme mírným varem do rozvaření cibule a provaření mouky, asi 30 – 45 minut. Přidáme na kostky pokrájené brambory, případně trochu dosolíme (je nutno počítat solí z utřeného česneku) a pokračujeme ve varu. Těsně před dovařením brambor doplníme na kolečka pokrájenými opečenými párky, utřeným česnekem a majoránkou podle chuti. Brambory by měly začít právě ztrácet hrany, ale ještě nebýt rozvařené. Někdy na závěr ještě přidávám trochu mléka pro zjemnění, není to špatné.
Celkově je čas pro uvaření této polévky o něco delší než by možná bylo zapotřebí, ale podle mne právě v tom je to kouzlo a ta výsledná chuť stojí za to!
0dobre
Autor :  Jan Hlaváček

0tlzpet

polévky, zavářky

Updated: 18.2.2017 — 19:29

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme