1 kg hovězího (nebo zvěřiny)
1/2 l světlého ležáku
1 l červeného vína
1/2 l zeleninového vývaru
1 svazek bylinek, jemně nasekaných
4-6 cibulí, pokrájené
2 lžíce rajského protlaku
6 bobkových listů
3 lžíce čerstvě mletého pepře
1 lžíce mouky
1 lžíce citronové kůry
1 lžička drceného kmínu
sůl
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžíce Cayenského pepře
PRACOVNÍ POSTUP :
Maso pokrájejte kousky o velikosti sousta. Smíchejte pivo, víno, bylinky, cibuli, bobkový list a drcený černý pepř. Marinujte maso týden. Opečte maso na hodně rozpáleném omastku, pak podlévejte marinádou. Přidejte citronovou kůru, rajský protlak, kmín, Cayenský pepř a papriku. Opět podlévejte marinádou, aby maso bylo právě potopeno, přikrejte a duste 90 minut. Jak se tekutina odpařuje přidávejte marinádu za stálého míchání. Dochází-li marináda, podlévejte zeleninovým vývarem. Dopepřete a dosolte je-li to nutné. Podle potřeby zahustěte omáčku moukou, ( raději jíškou nebo chlebem – pozn. JH )
Čerpáno z : http://www.kolarsky.com/family/cooking/cooking.htm