Hamburger

hamburger_adobré hovězí zadní, množství podle hladu
změklé máslo
sůl
čerstvě mletý pepř
listový salát
cibule
rajské
majonéza
kečup
a jinak cokoli máme rádi !

 


POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejlepší by samozřejmě byla svíčková, ale můžeme volit podle kapsy. Falešná svíčková, roštěnec nebo kýta také hamburger_budělají dobrou službu. Pokud maso velmi pečlivě odblaníme a odstraníme šlachy, je možné použít i méně kvalitní. Umeleme nahrubo, mlýnku s většími otvory v destičce. Uděláme v ruce dvě placičky, které v mikrotenové folii prkénkem na maso „vylisujeme“ do tloušťky asi 4 mm. Pak osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a pomažeme jednu uprostřed změklým máslem. Přitiskneme k sobě a pomocí mikrotenové folie upravíme okraje do symetrického tvaru, s ohledem na velikost pečiva, které máme k dispozici. Na grilu nebo grilovací pánvi pečeme asi 5 minut z každé strany. Rozkrojíme pečivo a opečeme krátce řeznou stranu. A pak už skládáme podle vlastní chuti. Pozor při prvním kousnutí ! Hamburger je plný dobré šťávy!

0dobre

 

Autor : Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Mleté maso

Updated: 3.3.2017 — 0:34

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme