dobré hovězí zadní, množství podle hladu
změklé máslo
sůl
čerstvě mletý pepř
listový salát
cibule
rajské
majonéza
kečup
a jinak cokoli máme rádi !
POSTUP PŘÍPRAVY:
Nejlepší by samozřejmě byla svíčková, ale můžeme volit podle kapsy. Falešná svíčková, roštěnec nebo kýta také udělají dobrou službu. Pokud maso velmi pečlivě odblaníme a odstraníme šlachy, je možné použít i méně kvalitní. Umeleme nahrubo, mlýnku s většími otvory v destičce. Uděláme v ruce dvě placičky, které v mikrotenové folii prkénkem na maso „vylisujeme“ do tloušťky asi 4 mm. Pak osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a pomažeme jednu uprostřed změklým máslem. Přitiskneme k sobě a pomocí mikrotenové folie upravíme okraje do symetrického tvaru, s ohledem na velikost pečiva, které máme k dispozici. Na grilu nebo grilovací pánvi pečeme asi 5 minut z každé strany. Rozkrojíme pečivo a opečeme krátce řeznou stranu. A pak už skládáme podle vlastní chuti. Pozor při prvním kousnutí ! Hamburger je plný dobré šťávy!
Autor : Jan Hlaváček