600 g hovězí svíčková
50 g červená paprika
50 g šalotka
20 g sladké mleté papriky
50 g žampiony
2 ks kyselé okurky
300 ml tomatový protlak
50 ml smetana
brandy
demi glace
zelený nakládaný pepř
olej
sůl, pepř
POSTUP :
Šalotku, červené papriky a část žampionů orestujeme na oleji doměkka. Přidáme protlak a mletou papriku, krátce restujeme, zalijeme brandy a necháme vyvařit. Přidáme demi-glace a vaříme 15–20 minut. Poté rozmixujeme a v případě potřeby pasírujeme skrze jemný cedník.
Z palce si připravíme malé medailonky, které okořeníme a zprudka opečeme na pánvi, po opečení klademe jednotlivé kousky masa na talíř a přeléváme omáčkou zjemněnou ušlehanou smetanou a čerstvě nasekanou petrželkou.
Na konec zdobíme orestovanými žampiony, okurkami a paprikou nakrájenou na nudličky.
Podle R.Pauluse