Hovězí Stroganoff

600 g hovězí svíčková
50 g červená paprika
50 g šalotka
20 g sladké mleté papriky
50 g žampiony
2 ks kyselé okurky
300 ml tomatový protlak
50 ml smetana
brandy
demi glace
zelený nakládaný pepř
olej
sůl, pepř

 

POSTUP :

Šalotku, červené papriky a část žampionů orestujeme na oleji doměkka. Přidáme protlak a mletou papriku, krátce restujeme, zalijeme brandy a necháme vyvařit. Přidáme demi-glace a vaříme 15–20 minut. Poté rozmixujeme a v případě potřeby pasírujeme skrze jemný cedník.
Z palce si připravíme malé medailonky, které okořeníme a zprudka opečeme na pánvi, po opečení klademe jednotlivé kousky masa na talíř a přeléváme omáčkou zjemněnou ušlehanou smetanou a čerstvě nasekanou petrželkou.
Na konec zdobíme orestovanými žampiony, okurkami a paprikou nakrájenou na nudličky.

 

Podle R.Pauluse

Hovězí

 

Updated: 29.12.2021 — 2:12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme