Hovězí zapečené

4 roštěnky nebo kvalitní zadní plátky
500 g červené cibule
1 lžíce sádla
800 g brambor
cca 0,5 l bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř

POPIS PŘÍPRAVY :

Maso naklepeme, osolíme a opepříme čerstvým pepřem. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zeskelnatět. Brambory oloupeme a nakrájíme 3/4 cm silné plátky. Do pekáčku dáme vrstvu brambor, pak cibuli, pak maso. Máme – li, ještě vrstvy opakujeme, zakončíme vrstvou brambor. Zalijeme vínem pod poslední vrstvu brambor. Pečeme při 180° , nejdříve přikryté , asi 3 hodiny.

0dobre

 

Autor:  Darina Hlaváčková

0tlzpet

hovězí a guláše

 

Updated: 24.6.2016 — 16:54

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme