Hummus

hummus150 g suché cizrny
1 dcl studeného vývaru z cizrny
4 stroužky česneku
0,5 dcl olivového oleje
1 citron
sůl
římský kmín drcený
100 g sezamové pasty tahini

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cizrnu uvaříme podle postupu ve skupině luštěniny. Uschováme si vodu ve které se cizrna vařila. Do části vody dáme část cizrny a mixujeme tyčovým mixerem. Postupně přidáváme vodu a cizrnu tak, aby nám vznikala pomazánka a stále ji šlo mixovat. V průběhu přidáme citronovou šťávu, olej, římský kmín. Na závěr přidáme pastu tahini.

0dobre

 

Autor: Jan Hlaváček, podle Internetu

0tlzpet

pomazánky

Updated: 30.3.2017 — 17:18

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme