Jarní těstoviny se zeleninou

těstoviny – nejraději malé vrtulky
100 g šunky
100 g sladké kukuřice (i mražené)
100 g čerstvého hrášku ( i mražený)
100 g jarní mrkvička
50 g chřestu – z konzervy nebo vařeného
4 stroužky česneku
30 g másla
muškátový květ
mletý zázvor
čerstvá bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Podle návodu na těstovinách je v dostatečném množství vody uvařím al dente. V hlubší pánvi na másle opékáme na kostičky nakrájenou šunku a prolisovaný česnek až začnou vonět. Přidáme na kolečka krájenou mrkev a dusíme do částečného změknutí. Pak přidáme kukuřici a hrášku po chvíli  opatrrně vložíme pokrájený chřest. Okořeníme muškátovým květe, zázvorem a sekanou čerstvou bazalkou. Potom v pánvi promícháme s těstovinami a můžeme podávat.

0dobre

Autor : Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Těstoviny

 

Updated: 6.3.2017 — 0:42

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme