těstoviny – nejraději malé vrtulky
100 g šunky
100 g sladké kukuřice (i mražené)
100 g čerstvého hrášku ( i mražený)
100 g jarní mrkvička
50 g chřestu – z konzervy nebo vařeného
4 stroužky česneku
30 g másla
muškátový květ
mletý zázvor
čerstvá bazalka
POSTUP PŘÍPRAVY:
Podle návodu na těstovinách je v dostatečném množství vody uvařím al dente. V hlubší pánvi na másle opékáme na kostičky nakrájenou šunku a prolisovaný česnek až začnou vonět. Přidáme na kolečka krájenou mrkev a dusíme do částečného změknutí. Pak přidáme kukuřici a hrášku po chvíli opatrrně vložíme pokrájený chřest. Okořeníme muškátovým květe, zázvorem a sekanou čerstvou bazalkou. Potom v pánvi promícháme s těstovinami a můžeme podávat.
Autor : Jan Hlaváček