Játrové knedlíčky II

100 g jater (drůbežích nebo vepřových)
30 g másla
½ malé cibule, jemně pokrájené
1 vejce
sůl, pepř
špetka majoránky
půl stroužku česneku, prolisovaného
100 g strouhanky

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1 MIXUJTE
Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.

2 SPOJTE SUROVINY
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.

3 TVARUJTE KNEDLÍČKY
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.

0zapsano

 

 

Autor: Apetit Online

0tlzpet

Polévky a zavářky

Updated: 21.7.2018 — 0:01
Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme