Jehněčí dušené po irsku

jehneci_dusene_a

600 g jehněčího
4 střední mrkve
1 petržel
asi 20 růžičkových kapustiček
3 velké cibule
2-3 stroužky česneku 
1/2 kg brambor
lžička tymiánu
sůl, pepř

 

POPIS PŘÍPRAVY :

Na pánvi nejprve rozpečete kvalitní slaninu, tu odložíte stranou na vypečeném tuku pak opečete maso nakrájené na plátky nebo kousky. Opečené maso taktéž dáte stranou a výpek zalijete trochou vody a vše důkladně odvaříte. Pak do kastrolu či pekáče naskládáte vrstvu cibule, na ní položíte plátky brambor, nasypete trochu pórku a plátky mrkve případně i celeru. Vše trochu osolte a pak
poklaďte rozpečenou slaninou. Na ní naskládejte maso, opět osolte, okořeňte trochou tymiánu a několika zlomky bobkového listu a dejte další vrstvu slaniny a pak vlastně opakujte kladení kořenové zeleniny, pórku, cibule a brambor. Vše nakonec trochu osolte a zalijte výpekem, navrch dejte trochu másla, pár plátků a šup s tím do trouby a zvolna vše přikryté duste asi dvě hodiny. No a to je vše, pak už jen pokrm neste na stůl. Příloha i maso v jednom hrnci, to je typicky irské. Někdy se taky tomuhle jídlu říká Irský guláš (Irish Stew).

[huge_it_slider id=“27″]

 

0dobre

 

Autor : Jan Hlaváček podle internetu

0tlzpet

Jehněčí

 

 

 

 

 

 

 

Updated: 1.3.2017 — 18:00

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme