600 g jehněčího
4 střední mrkve
1 petržel
asi 20 růžičkových kapustiček
3 velké cibule
2-3 stroužky česneku
1/2 kg brambor
lžička tymiánu
sůl, pepř
POPIS PŘÍPRAVY :
Na pánvi nejprve rozpečete kvalitní slaninu, tu odložíte stranou na vypečeném tuku pak opečete maso nakrájené na plátky nebo kousky. Opečené maso taktéž dáte stranou a výpek zalijete trochou vody a vše důkladně odvaříte. Pak do kastrolu či pekáče naskládáte vrstvu cibule, na ní položíte plátky brambor, nasypete trochu pórku a plátky mrkve případně i celeru. Vše trochu osolte a pak
poklaďte rozpečenou slaninou. Na ní naskládejte maso, opět osolte, okořeňte trochou tymiánu a několika zlomky bobkového listu a dejte další vrstvu slaniny a pak vlastně opakujte kladení kořenové zeleniny, pórku, cibule a brambor. Vše nakonec trochu osolte a zalijte výpekem, navrch dejte trochu másla, pár plátků a šup s tím do trouby a zvolna vše přikryté duste asi dvě hodiny. No a to je vše, pak už jen pokrm neste na stůl. Příloha i maso v jednom hrnci, to je typicky irské. Někdy se taky tomuhle jídlu říká Irský guláš (Irish Stew).
[huge_it_slider id=“27″]
Autor : Jan Hlaváček podle internetu