500 g den staré bílé pečivo ( bílý chléb)
300 g baby špenát
100 g sýr gruyére
125 g máslo (přepuštěné)
1 ks cibule
3 ks vejce
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce mléko
špetka soli
špetka pepře
špeta strouhaného muškátového oříšku
50 g parmezán
POSTUP PŘÍPRAVY :
2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme do sklovata, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout. Pečivo (chléb) nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme. V míse pak smícháme všechny suroviny. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku. Vaříme je v dostatečném množství vody 9 – 12 minut. Necháme okapat. Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.
Autor + foto : Václav Spal