400 g včerejších rohlíků
3 vejce
250 ml mléka
150 g hrubé mouky
petrželka
špetka muškátového květu
sůl
POPIS PŘÍPRAVY :
Pečivo nakrájíme na kostičky, které dáme na sucho opéct do trouby (neměly by zhnědnout). Rozmícháme mléko se žloutky, pak přidáme vychladlé opečené pečivo, mouku, petrželku, sůl a muškátový květ. Opatrně promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Pokud je těsto příliš husté přidáme mléko. Těsto musí mít konzistenci bramborákového těsta. Připravíme si potravinářskou folii a naneseme část těsta. Zabalíme jako bonbón. Dáme vařit cca na 20 minut. Toto množství stačí na 3 šišky knedlíků. Podáváme podobně jako houskové knedlíky.
Autor: www.variskvalitne.estranky.cz – upraveno