Koláč ze zelí a těstovin

kolac_zeli_testoviny1 lžíce olivového oleje
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, utřený
100 g parmazánu, najemno nastrouhaného
250 g špaget nebo makaronů, uvařených
sůl, pepř
1,5 kg čerstvého hlávkového zelí
4 vejce
70 ml smetany
200 g mozarelly

POPIS PŘÍPRAVY :

Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte a opepřete. Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.

0zapsano

 

Autor :  Magazin Albert  listopad 2011

 

0tlzpet

pečivo slané

 

Updated: 30.3.2017 — 17:08

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme