1 lžíce olivového oleje
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, utřený
100 g parmazánu, najemno nastrouhaného
250 g špaget nebo makaronů, uvařených
sůl, pepř
1,5 kg čerstvého hlávkového zelí
4 vejce
70 ml smetany
200 g mozarelly
POPIS PŘÍPRAVY :
Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte a opepřete. Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.
Autor : Magazin Albert listopad 2011