mleté nebo sekané skopové maso
majoránka
česnek
pepř, sůl
1 vejce
300 g mouky
trocha vody
POPIS PŘÍPRAVY :
Kolduny se velmi podobají kreplach. Nádivka se připravuje z mletého skopového masa, ochuceného majoránkou, česnekem, pepřem a solí. Z jednoho vejce, mouky vypracujeme tuhé vláčné těsto. Kolduny mají také jiný tvar – z těsta se vykrajují kolečka, která se plní a výsledkem jsou tedy zaoblené . . . . prostě kolduny.
Autor: Magda Saxlová a Karel Sýs Židovská kuchařka
Varianty náplní :
Houby ať čerstvé nebo sušené – houby podusíme, umeleme a smícháme s dozlatova udělanou cibulí
Houby a uzené stejným dílem
Rýže a posekaná vejce vařená natvrdo
Dušené kysané zelí a houby
Vykostěná a posekaná štika, natvrdo vařené nebo míchané vejce
Zdroj : Internet