8 plátků z krůtích prsou, asi 1 cm silných
8 plátků anglické slaniny nebo pršutu
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
NA NÁDIVKU :
250 g mletého drůbežího masa nebo oloupané jemně krájené šunkové klobásy
200 g vařených sekaných kaštanů
3 plátky toustového chleba + trochu mléka na namočení
1–2 vejce, ušlehaná vidličkou
1 malou, najemno nasekanou cibuli
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce koňaku
nasekanou čerstvou petrželku
sůl a pepř na dochucení
POSTUP PŘÍPRAVY :
Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu. Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.
Autor a foto : Apetito