Kuře na pivu III s římským kmínem

kure_na_pivu3a1 kuřecí stehno na osobu 
láhev černého piva
2 střední cibule
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky mletého římského kmínu
sůl
2 -3 lžičky másla (přepuštěného)


POPIS PŘÍPRAVY :

Kuřecí stehna posolíme, okořeníme celým a mletým římským kmínem. Část cibule pokrájené na půlkolečka dáme na dno pekáče, vložíme kuře a posypeme zbytkem cibule. Podlijeme kure_na_pivu3bpolovinou piva, přidáme máslo (nejlépe přepuštěné)  a pečeme při 120° asi 2 hodiny přikryté. Potom odkryjeme, zvýšíme teplotu na 190 – 200° a při častém podlévání dopékáme do krásné barvy. Při odkrytí dáváme pozor abychom nepřipálili cibuli ( zhořkla by ), raději ji dáme všechnu do vypečené šťávy. Jiný postup teplot zabezpečí trochu jinou chuť kuřete, jemnější, podobnou pomalému pečení.

0dobre

 

Autor:  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 22.3.2017 — 1:10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme