1 kuřecí stehno na osobu
láhev černého piva
2 střední cibule
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky mletého římského kmínu
sůl
2 -3 lžičky másla (přepuštěného)
POPIS PŘÍPRAVY :
Kuřecí stehna posolíme, okořeníme celým a mletým římským kmínem. Část cibule pokrájené na půlkolečka dáme na dno pekáče, vložíme kuře a posypeme zbytkem cibule. Podlijeme polovinou piva, přidáme máslo (nejlépe přepuštěné) a pečeme při 120° asi 2 hodiny přikryté. Potom odkryjeme, zvýšíme teplotu na 190 – 200° a při častém podlévání dopékáme do krásné barvy. Při odkrytí dáváme pozor abychom nepřipálili cibuli ( zhořkla by ), raději ji dáme všechnu do vypečené šťávy. Jiný postup teplot zabezpečí trochu jinou chuť kuřete, jemnější, podobnou pomalému pečení.
Autor: Jan Hlaváček