kuřecích křidélek podle hladu
marináda se sojovou omáčkou a medem
(viz marinády)
3 lžíce opražených sezamových semínek
POPIS PŘÍPRAVY :
Křidélkům odřízneme poslední díl a vložíme do velké mísy, zalijeme marinádou a marinujeme 30 minut při pokojové teplotě, v chladničce déle. Občas přehazujeme. Křidélka vložíme do misky vhodné pro mikrovlnnou troubu a pečeme je v ní 10 – 15 minut na vyšším stupni. Rozehřejeme gril, křidélka naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou, dokud nejsou hnědá a křupavá. Sezamová semínka nasypeme do misky z hliníkové folie, kterou postavíme na gril. Během restování miskou občas zatřeseme. Hotová křidélka posypeme opraženými sezamovými semínky a podáváme. „Předvaření“ v mikrovlné troubě zkrátí dobu grilování a zajistí dostatečné propečení.
Autor : Jan Hlaváček, s inspirací