2 ks kuřecích prsou nebo vykostěných stehen
1 vejce
2 lžičky solamylu
1 střední pórek
1 jablko
1/2 lžičky mletého římského kmínu
curry podle chuti
POPIS PŘÍPRAVY :
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo slabé malé plátky, které vložíme do misky. Rozmícháme vejce, solamyl, římský kmín a curry, případně podle chuti osolíme. Solamyl a vejce způsobí, že maso při tepelné úpravě zůstane šťávnaté. Promícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si očistíme a nakrájíme pórek na kolečka, jablka na kostičky. Potom ve woku velmi zprudka a postupně vkládáme kuřecí kousky. Když je maso opečené, přendáme je do mísy a udržujeme v teple. Do pánve vložíme opět na trochu oleje, pórek a rychle orestujeme. Pak už jen na chvilku necháme změknout jablko. V závěru můžeme ještě přidát curry podle chuti a lehce podlijeme vodou, do které jsme přidali opět trochu solamylu, aby vznikl sos. Nakonec maso i pórek smícháme dohromady. Kuře na curry podáváme s rýží, asijskými nudlemi apod.
Autor : Jan Hlaváček