Kuřecí na pivu II

kure_na_pivu21 kuřecí stehno na osobu
1 láhev černého piva
sůl, česnek
50 g anglické slaniny krájené
kmín
lžíce oleje
50 g anglické slaniny vcelku
2 větší cibule

 

POPIS PŘÍPRAVY :

Na oleji opečeme na kostky pokrájenou slaninu a pak vložíme na kolečka nakrájenou cibulí.  Osolené čtvrtky kořeníme bohatě kmínem a poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče, podlijeme asi polovinou piva a pečeme přikryté asi hodinu při 220°. Během pečení přeléváme výpekem a případně doléváme pivo. Ke konci dopečeme odkryté. Při odkrytí dáváme pozor abychom nepřipálili cibuli, raději ji dát do vypečené šťávy. Jako příloha se hodí bramborový knedlík a špenát nebo červené zelí.

0dobre

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Autor:  Jan Hlaváček

Updated: 24.3.2017 — 0:31

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme