Kuřecí řízek – podle mne

kureci_rizek

na osobu 1 kuřecí vykostěné stehno
1/2 citronu
1 špetka soli
dle potřeby strouhanka
1 vejce
olej na smažení
1 špetka muškátového oříšku

POPIS PŘÍPRAVY:
Vykostěné stehenní řízky den předem naklepeme, lehce posolíme a pokapeme citronem. Dáme odležet do lednice – vyzkoušená doba je 24 hodin.Je možné, že stačí i méně, nemám ověřeno. Potom obalit standardním trojobalem – hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka. Do rozšlehaného vejce možno přidat opravdu na špičku nože muškátového oříšku. Strouhanku pro obalování je bezpodmínečně nutné přesít ! Smažit pomalu do zlatova, v dostatečné vrstvě tuku, nejlépe kvalitního oleje. Po usmažení nechat přebytečný tuk odkapat, osvědčilo se na papírovém ubrousku.

V případě tohoto receptu je velmi důležité přesně dodržet postup. Řízky jsou potom velice šťavnaté a tak měkké, že se dají krájet i tupou stranou jídelního nože. Dá se použít i na řízky z kuřecích prsíček, ale ta šťavnatost tolik nevynikne. Příloha už dle vlastního vkusu a chuti – nové brambory, bramborová kaše. Chuť vynikne i s domácí tatarskou omáčkou, ale to už je jiný recept.

0dobre
Autor : Jan Hlaváček

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 1.3.2017 — 18:07

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme