kuřecí dle chuti
10 hlaviček chřestu
lžička cukru
1 lžíce přepuštěného másla
200 ml smetany na vaření 12%
2 lžíce strouhaného parmezánu
sůl
bylinky dle výběru (čerstvý tymián)
POSTUP PŘÍPRAVY :
Vykostěné stehno nebo kuřecí prsíčko, nebo dvě, pokrájíme na menší kousky. Rozpálíme přepuštěné máslo (nebo dobrý olej) a velmi zprudka na něm orestujeme maso, za prohazování dvěma vařečkami, lehce! do hněda. Až ke konci osolíme, aby nepouštělo vodu. Vyjmeme a uložíme do tepla. Například do alobalu. Mezitím si uvaříme oloupaný chřest v osolené a ocukrované vodě. Nejprve 3 – 4 minuty stonky pokrájené asi na 3 cm kousky, v poslední minutě přidáme odkrojené špičky. Scedíme, vhodíme do pánve po opékání masa a velmi krátce restujeme. Přidáme smetanu a sýr jemně mícháme. Na závěr vrátíme maso.
Přílohou mohou být libovolné těstoviny, v našem případě špagety. S knedlíkem bych si to nedával.
[huge_it_slider id=“24″]
Autor : Darina & Honza Hlaváčkovi