1 kuřecí prso na osobu
anglická slanina
znojemské okurky
cibule
žlutá hořčice
černá hořčice
natvrdo vařené vejce
sůl
POPIS PŘÍPRAVY :
Kuřecí prsa téměř prokrojíme, rozevřeme a přes mikrotenovou folii opatrně rozklepeme na co největší plátek. Posolíme a posypeme mletou anglickou hořčicí. Což je vlastně mletá žlutá hořčice, v případě nouze nahraďte pomazáním Dijonskou. Ale to už „babicujeme“. Plátek poklademe anglickou slaninou, půlenýmí párky, čtvrtkami natvrdo vařených vajec, měsíčky cibule a zavineme. Dáme zeskelnatět nahrubo pokrájenou druhou část cibule, vložíme závitky a lehce opečeme. Přidáme černou hořčici, lehce zaprášíme moukou a podlejeme (nejlépe vývarem). Dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Podáváme s rýží. Trochu to náplní připmíná španělské ptáčky, ale hořčice opravdu změní celkové vyznění.
Autor : Jan Hlaváček