Kyjevský kotlet

kotlet_kyjevsky_a4 porce kuřecích prsíček
100 g másla
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl, olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY :

Prsíčka skrojíme tak, aby u nich zůstala jedna křídelní kost. Kůži z kosti odstraníme. Do prsíček uděláme nožem podlouhlé otvory. Z dobře vychlazeného másla ukrojíme čtyři hranolky asi 4 cm dlouhé a vsuneme je do otvorů. Maso opět přitiskneme, aby otvor byl uzavřen. Rychle je posolíme, poprášíme moukou, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Hned je smažíme. Nejdříve prudšeji, pak zvolna dosmažíme. Hotové klademe na ubrousky k okapání. Před podáváním pokapeme máslem.

Vhodná příloha: dušený hrášek s karotkou.

Autor : Juliana Fialová : Kuchyně labužníka

Na fotkách z internetu ruských stránek , je vidět trochu jiný postup, máslo je bylinkové. Řekl bych, že postup bude správnější.  Jisté je, že by to mělo být s kostí, aby to byl kotlet. Jinak by to byla plněná prsíčka.

[huge_it_slider id=“4″]

0zapsano

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 9.4.2020 — 23:51

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme