3ks vepřové ledvinky
1ks velká cibule
1ks stroužek česneku
2 lžíce sádla
50g slanina
sůl, pepř, kmín
POSTUP PŘÍPRAVY:
Sádlo a slanina jsou naprosto nezbytné. Ne olej prosím! Ledvinky podél rozpůlíme a dobře, ale opravdu moc dobře očistíme od tuku a žilek. Všechno co je bílé pryč. Máme li čas, necháme přes noc utopené v mléku v lednici. Jinak alespoň dobře vypereme ve studené vodě. Do pekáčku dáme sádlo, pokrájenou slaninu, cibuli na plátky, česnek nadrobno. Ledvinky dobře solené, pepřené a kmíněné naskládáme na povrch. Pečeme pomalu pod poklicí při 170°C a pak bez poklice na 200° do červena. Je to opravdu snadné a já byl nejen poprvé překvapen výsledkem. Podáváme samozřejmě podle svého uvážení s kaší či šťouchanými brambory například. Já ale jednoznačně s vařenými brmbory, tatarkou a kyselou okurkou. Ovšem lepenice také není od věci.
Autor: http://www.moje-dobroty.cz/veprove ledvinky pecene