250 ml mléka
1 vejce
1 lžíce rumu
150 g polohrubé mouky
1 lžíce cukru
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
V jedné misce smícháme „suché“ – mouku s práškem do pečiva, solí i cukrem. V druhé misce prošleháme vlažné mléko, žloutky a rum, případně vanilkový extrakt. Do „suchého“ přilijeme „tekuté a prošleháme. Z bílků uděláme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto necháme 5 až 10 minut odpočívat. Nejlépe na lívanečníku smažíme po obou stranách dozlatova. Variací na ozdobení je mnoho. Někdy rodinných, někdy značně exotických. Marmelády, skořicový cukr, povidla, strouhaný tvrdý tvaroh, ochucený trochu zředěný měkký tvaroh …..
Autor : Jan Hlaváček, podle internetu