Lívance bez kynutí

250 ml mléka
1 vejce
1 lžíce rumu
150 g polohrubé mouky
1 lžíce cukru
1/2 prášku do pečiva
špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

V jedné misce smícháme „suché“ – mouku s práškem do pečiva, solí i cukrem. V druhé misce prošleháme vlažné mléko, žloutky a rum, případně vanilkový extrakt. Do „suchého“ přilijeme „tekuté a prošleháme. Z bílků uděláme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto necháme 5 až 10 minut odpočívat. Nejlépe na lívanečníku smažíme po obou stranách dozlatova.  Variací na ozdobení je mnoho. Někdy rodinných, někdy značně exotických. Marmelády, skořicový cukr, povidla, strouhaný tvrdý tvaroh, ochucený trochu zředěný měkký tvaroh …..

0dobre

Autor : Jan Hlaváček, podle internetu

0tlzpet

do sladkého

Updated: 21.8.2020 — 1:10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme